Ferskenis - helt uden ismaskine

Kung Pao Chicken – den lidt sundere version

Først gang jeg smagte Kung Pao Chicken var faktisk på Bali på en kinesisk restaurant, jeg har endnu til gode at rejse til Kina og smage det i Sichuan hvor den så vidt jeg ved oprindeligt kommer fra.  Retten smager virkelig speciel og fantastisk, og det kan godt betale sig at tage til den asiatiske købmand og få købt de rigtige ingredienser ind så du får den helt rigtige smag frem. Oprindeligt så er der ikke en masse grøntsager i en Kung Pao Chicken, men nu er bloggen jo mest om low calorie food, plus at det er jo bare lækkert med en masse sprøde grøntsager i maden. Jeg valgte at putte rød peberfrugt i, både fordi smagen er fantastisk og passer god til resten af retten, men også fordi at rød peberfrugt er en c-vitamin bombe der indeholder mange mineraler. For at spare lidt på kalorierne er der også lidt mindre olie og peanuts i, men jeg lover det smager fantastisk alligevel. Chinese food the low calorie way 🙂

Ingredienser til 2 personer:

250 gram kyllingefilet
ca. 180 gram rød peberfrugter (2 små peberfrugter skåret i tynde strimler)
4 spk. soya sauce
5 fed hvidløg (hakket helt fint)
2 spk. ingefær (riv det på et rivejern)
1 hel bundt forårsløg
1 tsk. olie
2 tsk. sukker
25 gram hakkede peanuts
2 spk. hoisin sauce
4 tsk. maizena
2 spk. risvin
1 spk. sichuan peberkorn (knust i en morter)
2 spk. mørk kinesisk eddike (både den, risvin og peberkornene kan du købe hos en god asiatisk købmand)
2 spk. sesam olie
2 tørrede chilier

Fremgangsmåde:
1. Lave marinaden af olie, risvin, 1 tsk. maizena og soya. Mariner kyllingen i marinaden i min. en halt time, gerne længere.
2. Varm en pande eller wok op og steg kylling, hvidløg, ingefær, halvdelen af forårsløgene og peberfrugter sammen med saucen du laver af: eddike, soya, sesam olie, sukker og 3 tsk. maizena.
3. Tilsæt peanuts og lad det stege ca. 5 minutter mere.
4. Når du servere retten sammen med ris, så drys de sidste friske forårsløg hen over.

Den færdige Kung Poa Chicken indeholder (uden ris) 122 kalorier pr. 100 gram. 13 gram protein, 7,1 gram kulhydrat, 4, 9 gram fedt.

Nu varer det ikke længe inden bloggen helt skifter design og navn. Jeg kan løfte sløret for at størstedelen af opskrifterne stadig vil være low calorie opskrifter, og at jeg i den forbindelse arbejder på en e-bog med low calorie muffinopskrifter. På den nye blog vil der også engang i mellem dukke opskrifter på med knap så lavt kalorieindhold, det behøver jo ikke være super sundt hver dag, vel? 🙂
Men opskrifter vil stadig være opdelt i almindelige og low calorie opskrifter så det bliver nemt at finde rundt i.

Jeg glæder mig til at vise jer den nye blog, og alle de nye lækre retter jeg går og eksperimentere med lige for tiden.

Ha’ en fantastisk dag og weekend alle sammen 🙂
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferskenis - helt uden ismaskine